Târgul de Crăciun din Sibiu 2016

Perioada Crăciunului este o perioadă magică a anului. Nicăieri nu se poate intra în atmosfera Sărbătorilor mai bine decât într-o piață de Crăciun, așa cum sunt cele din marile capitale Europene. Luminițe, decorațiuni, colinde, vin fiert și produse tradiționale, zâmbete, glasuri de copii sunt toate ingredientele rețetei magice a atmosferei Sărbătorilor.

În acest an am vizitat Târgul de Crăciun de la Sibiu. Acesta are loc în Piața Mare a orașului în perioada 18.11.2016 – 03.01.2017, fiind deschis zilnic între orele 10:00-22:00. Iată mai jos o mică galerie foto de la Sibiu.

Anul acesta are loc cea de-a 10-a ediție a Târgului de Crăciun la Sibiu, manifestare care a devenit tradiție pentru acest oraș. Prima ediție a avut loc în 2007, atunci când Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană.  Ediția din acest an impresionează printr-o proiecție dinamică realizată pe clădirile din Piața Mare, pornită în fiecare seară timp de 46 de zile. Pentru a crea o scenă dinamică de neuitat pentru vizitatori au fost utilizate 28 de proiectoare arhitecturale și au fost necesare multe ore de muncă inclusiv pentru o echipă de experți din străinătate.

În căsuțele din lemn amplasate în piață, peste 80 de comercianți prezintă oferta lor de produse tradiționale, obiecte hand-made și decorațiuni de Crăciun. Dacă veți vizita Târgul de Crăciun, sigur veți găsi câteva cadouri potrivite pentru cei dragi!

Dacă sunteți însoțiți de copii aceștia se vor bucura de atracțiile care le sunt dedicate. Atelierul lui Moș Crăciun, căsuțele cu și pentru pitici, mașinuțele care se ciocnesc și trenulețul care face un tur al centrului vechi sunt doar câteva dintre obiectivele care îi vor ține ocupați pe cei mici.

Până la ora 20 se poate urca în Turnul Sfatului, situat între Piața Mare și Piața Mică. Contra sumei de 2 lei și a efortului de a urca niște scări în spirală puteți admira de la înălțime Târgul de Crăciun, piețele, dar și Podul Minciunilor, care este luminat foarte frumos!

Cazare în Sibiu se găsește puțin mai greu în această perioadă. Eu am stat la Hotelul Ibis, unde am gasit un pret foarte bun, am beneficiat de parcare pazita gratuita, am avut Internet de mare viteza si am fost la doar 500 de metri de Piata de Crăciun. Puteți găsi alte oferte de cazare în Sibiu aici:Booking.com

Atmosfera de sărbătoare de la Sibiu nu poate fi reprodusă prin cuvinte sau prin imagini, de aceea vă recomand să ajungeți acolo! Vacanța de Crăciun abia începe și vizita la acest târg, mai ales dacă aveți noroc să ningă așa cum s-a întâmplat când am fost eu, vă va aduce în mod sigur mai aproape de spiritul Crăciunului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.